Veckans skivomslag nr 9. Upp till kamp med Svenska ryttarlandslaget

upptillkamp

Kampen om den sämsta landslagslåten är givetvis hård. Men detta verk av Björn & Benny kan definitivt tävla i finalen! Genren ger ofta rätt fantastiska uppleveler för lyssnaren. Grundtanken är ju att personer som inte alls kan sjunga, ska spela in en skiva. Här är det alltså ryttarlandslaget som försöker sjunga denna ovanliga skapelse. Då hjälper det inte mycket att Tommy Körberg får hjälpa till en i vers.

Låten kom till 1989 och det är en period då Benny Andersson tydligen är på väg i sin klassiskt inspirerade musikalperiod. Här har han alltså valt något slags marschmusik som grund för låten. Antagligen för att det ska låta lite pampigt. Tydligen är man också lite ringrostiga när det gäller att rimma och skriva verser på svenska. Eller vad sägs om följande refräng:

Upp till kamp

Vi vill höra sadelknarr och tramp

när vi kommer i skritt och i trav och galopp

för finns det kliv så finns det hopp

upp till kamp

Vi vill höra visslingar och stamp

för att Sverige är bäst och får alla på fall

så ryktas det i alla stall

Och även stroferna är värda att citera. Eller vad sägs om följande:

Ryttarkonsten ligger nära baletten

ett ekipage

som ett par på parketten

Piaff och passage

och så piruetten

Nu brukar ju inte den här typen av sånger ha någon större grad av finess. Och kanske ställer man lite för höga krav på kompositörerna, bara för att de råkar stå bakom en världsberömd popgrupp.

This entry was posted in Veckans skivomslag and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>