Veckans skivomslag nr 10. Sven-Ingvars electric & Twist mix

sven-ingvars

Under mitten av 1980-talet blev det otroligt populärt med att ge ut skivor med ihopmixade och remixade låtar, gärna bestående av olika låtar från samma, eller olika band. Och inte sällan kryddade med inslag av andra musikgenrer.  Maxisingelns existensberättigande låg ju lite grann i att både kunna ge lite mer instrumentellt utrymme, för att underlätta plattvändarnas taktmixar, men även att spexa till det och leka en del med musiken. Det kanske populärast var Max Mix-skivorna (som dock kom ut på LP). Det är väl inte så konstigt att man då också kom på möjligheten att leka med dansmusiken. Så på denna maxi med några klassiska dansbanslåtar från Sven-Ingvars, såsom Te dans me Karlstatöserna och Kristina från Vilhelmina. I sig kanske inte så jätteroliga låtar och som inte riktigt platsar som sunkmusik - i bemärkelsen att de ska vara roliga att lyssna på. Men i den här remixade versionen av låtarna, så blir de faktiskt nästan lyssningsvärt  - ja,  som sunkmusik betraktat i alla fall.

This entry was posted in Veckans skivomslag and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>